//Oneindig veel onderwerpen voor je blog

Oneindig veel onderwerpen voor je blog

Je weet oneindig veel onderwerpen voor je blog (als je naar jezelf luistert)

Staat ‘blog schrijven’ vandaag weer op je actielijst? Net als gisteren? Het is niet dat je niet wilt, en natuurlijk zie je het belang van bloggen (een succesvolle zzp’ers is immers meestal een Zeer Zichtbare Professional) – maar waar moet je het in vredesnaam over hébben deze week? En volgende week, en de week daarna…

Gebrek aan onderwerpen is de meest genoemde reden waarom we niet regelmatig bloggen. Terwijl ik geen trainer of coach ken die gebrek aan gespreksstof heeft als je hem tegenkomt. Of haar. Laat ons over ons vak praten en je hebt geen kind meer aan ons.

Mijn gouden tip om blogonderwerpen te vinden is daarom: luister naar jezelf. Hoor waarover je met klanten en zakelijke relaties praat. En luister hóe je erover praat. Dikke kans dat je verhalen vertelt. Toch? Als je banketbakker bent, vertel je over die bruid die twee dagen voor de bruiloft je bakkerij belde, huilend omdat haar bruidstaartbakker de opdracht had teruggegeven, en hoe jij op de mooiste dag van haar leven toch een bruidstaart toverde. Geef je blended leiderschapstrainingen, dan memoreer je hoe die ene deelnemer aan je training op reis moest naar Kuala Lumpur en op Schiphol toch kon meedoen omdat je de sessie van die dag live online aanbood. Elke anekdote die jouw punt illustreert, kun je gebruiken als onderwerp voor een blog.

Je knipperende cursor maakt zulke anekdotes niet in je wakker. Ze komen niet zomaar in je op als je achter je laptop naar het scherm zit te staren. Met die knipperende cursor op dat lege vlak. Ze komen in je op als je met anderen praat. Met klanten. Op een netwerkbijeenkomst. Met je zakenpartner, op een feestje, met je ergste concurrent. Luister naar jezelf, en je kunt weer wéken vooruit met je blogonderwerpen.

Vanmiddag staat er een vinkje achter ‘blog schrijven’. Wedden?

By |2018-10-20T14:47:50+00:00april 5th, 2018|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment